Yılın zamanı ne olursa olsun hasta olmak zor bir şeydir.
Ancak açık hava maceraları ve yaz tatillerinde beklenmedik bir güneş yanığı, mide rahatsızlığı veya nezle vakası özellikle hayal kırıklığı yaratabilir.
Ebeveynler olarak kışın hastalıkları düşünmeye meyilliyiz. Talihsiz gerçek şu ki, çocuklar yıl boyu hasta olabiliyor.
Fakat aşağıda bahsedilen bazı basit önlemler ile çoğu yaz hastalıklarını önleyebilmemiz mümkün.
Düzenli el yıkama
İyi el hijyeninin değeri genellikle Anaokulunda öğretilir. Fakat bu alışkanlık açık havada, havuzda veya yazlıkta oynarken azalabiliyor. Hastalıklara yol açan mikrop ve virüsler ile mücadele etmenin en iyi yolu yıl boyu el yıkama alışkanlığının geliştirilmesidir. Aynı zamanda seyahat ederken çocuklar doğal olarak binlerce kişinin dokunduğu masa, asansör düğmesi gibi yerlere dokunurlar. Bu gibi durumlar için yanınızda ıslak mendil gibi dezenfektanları bulundurmanız yararlı olacaktır.
Güneşten korununmanın önemi
Rutin bir güneş yanığı bile kırmızı, tahriş olmuş cilde ve ciddi bir rahatsızlığa neden olabiliyor. Bu yüzden güneş güvenliği çok önemlidir. Deri ne kadar yanarsa, çocuklarda muhtemelen artan ağrı, huzursuzluk, kabarma, yanık alan ve hatta ateş ve / veya bulantı gibi ek semptomlar oluşacaktır. Bu sebepten dolayı güneşe çıkarken yüksek faktörlü koruyucular ve şapka gibi fiziksel önlemler almak önemlidir. Ciddi bir yanık oluşması durumunda doktorunuzla iletişime geçmeniz çok önemlidir. Yanmış ve su toplamış bölgelerin enfeksiyon kapma ihtimali çok yüksektir.
Yemekler ile ilgili önlem alın
Bir yemeğin düzgün bir şekilde hazırlanmış olması yemek zehirlenmesine yol açmayacağı anlamına gelmez. Sonuçta, sıcak bir yaz gününde dışarıda bırakılan patates salatası, pilav veya öğle yemeği üzerinde bakterilerin gelişmesi uzun sürmez. Yemekleri servis yapana kadar soğuk (buzdolabında veya daha soğuk) tutun ve ardından kalanları hemen soğutun. Hazırlık sırasında ayrıca, ürünü iyice yıkamayı ve durulamayı ve kirli sebzelerin ve / veya çiğ et, balık veya kümes hayvanlarının dokunduğu yüzeyleri iyice dezenfekte etmeyi unutmayın. Son olarak, konukların mutfak eşyaları veya bardakları paylaşmaması en iyisidir.
Düzenli bir uyku düzeni kurun
Bir çocuğun yaz aylarında erken kalkması gerekmese bile, gece rutininin mümkün olduğunda tutarlı bir şekilde sürdürülmesi sağlıklı olur. Uyurken çok önemli şeyler olur. Düzenli bir uyku ile çocukların enerji seviyeleri artar ve dinlenen vücut enfeksiyonlar ile daha iyi mücadele eder. Çocuklar yaz aylarında daha fazla hareket edip yoruldukları için uyku dahada önemli bir hal almaktadır.
Sağlıklı beslenin ve bol sıvı tüketin
Yaz aylarının yoğunluğunda her iki konuda göz ardı edilebiliyor. Doğru planlanmış bir menü ailenizin sağlıklı beslenmesine çok yardımcı olabilir. Bu konuda anaokulu yemek menünüzden esinlenebilirsiniz. Cips veya dondurmalar yerine soğutulmuş portakal dilimleri gibi alternatifleri hazırlayıp çocuklarınıza zamanı geldiğinde sunabilirsiniz. Özellikle sıcak havalarda çocukların bol sıvı tüketmesi çok önemlidir. Çocukların şekerli içeceklerden uzak durmasıda önemlidir. Mesela şekerli limonata yerine ballı limonatayı deneyebilirsiniz. Aynı zamanda çocukların karpuz ve domates gibi kendisi su ihtiva eden besinleri tüketmeside yararlı olacaktır.
Eğlenceli bir yaz, sağlıklı bir yazdır. Doğru alışkanlıkları sürdürerek ve hijyene dikkat ederek ailecek harika bir yaz geçirebilirsiniz.
MİA Anaokulları

Arkadaşlarınızla paylaşın!