Beslenme
Beslenme
Sağlıklı Beslen, Aktif Ol, Eğlenerek Öğren! MİA’da bir çocuk sadece mutfağımızda pişen mevsimine uygun ve doğal öğünleri yemekle kalmaz; bazen mutfakta bazen semt pazarında yerken “ne yediğini” öğrenerek yaşam boyu sürecek beslenme alışkanlıklarını kazanır. Mevsim meyve ve sebzelerini, sağlığı için yararlı ve zararlı olanları öğrenir. Aşçımız, okul menüsünde çocuklarımızın sağlık ve gelişimi açısından özel bir programı takip eder. Şeker ve beyaz un kullanılmaz. Tam buğday unlu ekmek, unlu mamüller ve yoğurt okulumuzda üretilir. Tüm gıdalar doğal ürünler arasından özenle seçilir. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi okullarımızda uygulanmaktadır.
Güvenlik
Güvenlik
Huzurlu bir yaşam alanı, güvenli bir yaşam alanıdır. Çocuğa öncelik veren Reggio Emilia yaklaşımında yaşama ve öğrenme mekânları onların huzurlu olacakları ve kendilerine dair bir farkındalık geliştirecekleri şekilde düzenlenir. Çocukların gelişimini birebir izleyen öğretmenleri başta olmak üzere tüm okul kadrosunun gözleri üzerindedir. Ayrıca bir okul olmanın gerektirdiği tüm güvenlik prosedürleri eksiksiz olarak takip edilmektedir. MİA’da güvenlik programı TÜV-SÜD Çocuk Emniyeti Sertifika programı danışmanlığında oluşturulmuştur. Okuldaki tüm personelin ilk yardım sertifikası bulunmaktadır. Tüm okul binaları deprem yönetmeliğine uygundur ve oyunla karışık deprem tatbikatları okul yaşamının bir parçasıdır.
Hijyen
Hijyen
Kirlenmek güzeldir, temizlenmek daha da güzel! El yıkamak, kişisel temizlik ve bakım gibi hijyenik alışkanlıkların sürdürülmesi okul yaşamındaki doğal akışın bir parçasıdır. Okul yönetimi olarak bizler de mutfaktan oyun alanlarına sürekli aktif olan tüm okul alanlarında hijyenik koşulların sağlanması için günlük programları sıkı bir şekilde takip ediyoruz.
İletişim
İletişim
Her çocuğun büyüme macerası biricik ve kendine özgüdür. Bu yüzden MİA’da okul-aile iletişimi; çocuğun öğrenme, araştırma ve gelişme sürecinde bir bütünlük sağlanması açısından büyük önem taşır. Dokümantasyon ve şeffaflık bizim için önemlidir. Aileleri çocuklarıyla ilgili istedikleri her konuda bilgi vermeye açık olduğumuz gibi, zaman zaman yaptığımız aile etkinlikleriyle ebeveyn-çocuk-topluluk bağlarını kuvvetlendirmekten yanayız. Çocuğunuzun gelişimi ile ilgili bilgi almak istediğinizde bireysel görüşme için sınıf öğretmeni, okul psikoloğu veya müdürden randevu talep edebilirsiniz. Ayrıca iletişim uygulamasını indirerek çocuğunuz hakkında merak ettiğiniz pek çok konuyu gün sonu raporunu inceleyerek öğrenebilirsiniz.
İngilizce
İngilizce
İngilizce programımızın temel amacı, öğrencilerin İngilizce’yi sevmelerini sağlamak, diğer dillerin varlığından haberdar olmalarını sağlamak ve ikinci dil öğrenme isteği uyandırmaktır. Programımız etkili bir öğrenme modelini içerir ve sözlü iletişimi geliştirmeyi hedefler. Öğrencilerimiz İngilizce’yi deneyimleyerek ve eğlenerek öğrenirler. Günlük yaşamlarında mümkün olduğunca çok duyarak, konuşarak ve bilgilerini pekiştirerek İngilizce becerilerini geliştirirler.
Öğrenciler, çeşitli oyun odaklı etkinlikler aracılığıyla aktif bir şekilde katılım sağlarlar. Drama, TPR (Fiziksel Uygulamalı Anlatım), müzik ve kuklalar, etkili öğrenme için en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Zengin sesli görsel araçlar, günlük konuşma etkinlikleri, şarkılar, tekerlemeler ve hareket eşliğinde oynanan oyunlar, öğrencilerimizin öğrendiklerini pekiştirmede büyük bir rol oynar.
Buna ek olarak, farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına yönelik geniş bir eğitim konusu sunan “Smart Cookies” kitaplarını kullanmaktayız. Bu yaşa uygun kitaplar dil, okur-yazarlık, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler ve sanat gibi alanları kapsayarak öğrenmeyi keyifli hale getirir.
Mimari
Mimari
Reggio Emilia yaklaşımında çevre üçüncü öğretmen olarak tanımlanır. Bu yüzden iç ve dış mekânların çocuğun yaşama/öğrenme sürecini destekleyecek bir bir mimari anlayışla tasarlanması bizim için son derece önemlidir. Tüm okul topluluğunun rahatça birbirini görebileceği piazza/meydan, atölyeler, çocukların beş duyusuna seslenen düzenlemeler ve çocukların denge ve motor kontrol gelişimini destekleyen oyun alanları okulumuzun olmazsa olmazlarıdır.
Sağlık
Sağlık
Sağlıklı bir yaşamın temeli büyüme çağında atılır. MİA’da bir çocuk sağlıklı olmanın kıymetini, spor yapmanın, doğru beslenmenin, dinlenmenin ve hijyen kurallarına uymanın önemini okul içi yaşamın doğal akışında içselleştirir. Okul yönetimi olarak bizler de geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız salgın gibi, içinde yaşadığımız koşulların gerektirdiği güncel değişimleri titizlikle takip ediyor ve uyguluyoruz.
Sıkça Sorulan Sorular
MİA Anaokulları; 2,3,4 ve 5 yaşındaki çocukları kayıt edebilmektedir.
Özel anaokulu ve özel kreş statüsündeki MİA Anaokulları ’nda öğrenci kabulü; her yıl açıklanan kontenjanlar dahilinde; başvuru sırası ve okul psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi görüşmesi ile yapılmaktadır. MİA Özel Anaokulu’ nda görüşme; velinin okula kesin kayda karar vermesi sonucunda düzenlenen bir randevu ile gerçekleşir.
MİA Anaokulları’nda sınıflar, doğum tarihleri ve kız&erkek öğrenci dengesi gözetilerek oluşturulmaktadır.
MİA Anaokulları’nda tüm öğretmenlerimiz, Okul Öncesi Öğretmeliği Lisans ve Çocuk Gelişimi Ön Lisans mezunudur. Aynı zamanda Rehberlik ve Psikolojik danışmanlı Lisans ve Lisansüstü mezunu tam zamanlı psikologlarımız gözlem ve uygulamaları ile tüm MİA Anaokulları’nda okul yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır.
Evet. Özel anaokulu ve özel kreş statüsündeki MİA Anaokulları; alternatif eğitim modelleri arasından Reggio Emilia yaklaşımını benimser. Reggio Emilia yaklaşımı; çocuğun kendi dinamiklerinden doğan, zamanla dönüşen, kültürel farklılıkları gözeten, merak tabanlı proje çalışmalarını savunur. Bu nedenle Reggio Emillia yaklaşımını benimseyen bir okulda okul öncesi eğitim programı çocukların ihtiyaçlarına sürekli değişir ve dönüşür. Okul öncesi eğitimde alternatif eğitim uygulamaları ve Reggio Emilia yaklaşımı yerleşkelere göre farklılık gösterebilir.
MİA Anaokulları’nda okuma-yazma öğretilmemektedir. MİA Anaokulları olarak okul öncesi eğitim önceliğimiz çocuklarımıza her gelişim alanında (Bilişsel, sosyal-duygusal, dil, fiziksel, öz bakım) yaşının gerektirdiği becerileri kazandırmak ve çizgi, ses, dikkat, örüntü, görsel okuma vb. çalışmaların yoğun olarak verildiği bir programla okuma-yazmaya hızlı geçişi sağlamaktır. Bu tür okul öncesi eğitim çalışmaların yanı sıra çocukların tüm öğrenim yaşantıları süresince kullanacakları becerileri kazandırmaya yönelik olarak; problem çözme becerilerinin gelişimi, kendini ifade etme, uzun süreli dikkatini verebilme, yönergeleri alma ve uygulama, başladığı bir işi bitirme, eşyalarının sorumluluğunu alma, öz bakım ihtiyaçlarını yerine getirme vb. alanlarda bütünleştirilmiş bir okul öncesi eğitim programı uygulanmaktadır.
En iyi anaokulu evinize en yakın anaokuludur. Ancak şehir kültürüne hizmet eden MİA Anaokulları’nda okullarımızın geniş bir bölgeye servisi bulunmaktadır. Servis uygulamaları yerleşkelere göre farklılık gösterebilir. Bu konuda anaokulunuzdan bilgi alabilirsiniz.
MİA Anaokulları tüm yerleşkelerinde dünyadaki sağlık gündemini özenle takip eder. Ayrıca MİA Anaokulları ’nda bulunan tüm çocukların sağlığı adına hasta olan öğrencilerimizin evde dinlemesi ve iyileşmesi konusunda tüm veliler ile işbirliği yapar.
Tüm MİA Anaokulu öğretmenlerimiz ilkyardım eğitimi almış oldukları için küçük kazalarda müdahale edebilmektedirler. Daha ciddi durumlarda Acıbadem Mobil ile anlaşmamız çerçevesinde çok hızlı bir şekilde hastaneye sevk etmektedir.
Tüm MİA Anaokulu eğitimcileri bu gibi durumlarda veli’ye hemen haber vermektedir.
Tüm MİA Anaokulları ’nda okul öncesi eğitim uyum ve oryantasyon süreci okul psikoloğumuz ve sınıf öğretmeni tarafından titizlikle yürütülen bireysel bir süreçtir. Öncelikle öğrencinin öğretmeniyle güven ve sevgi içeren bir bağ kurması beklenir. Sonrasında çocuğun küçük akran grubuna dahil olması, en son olarak da sınıfı ile tanışması hedeflenmektedir. Özetle çocuğun ihtiyaçları gözetilerek, oyunla kademeli bir geçiş yapılır. Okul psikoloğumuz, yaptığı ebeveyn görüşmesi ile çocuğun okulla bağ kurması süreci için önemli olan bilgileri ailelerden almaktadır.
Tüm MİA Anaokulları ’nda oyun alanları sınıfların devamı olarak kabul edilir, dolayısıyla kendi ihtiyaçları ve oyunlarına göre açık havada vakit geçirebilirler. Okul öncesi eğitimde Reggio Emilia yaklaşımının verdiği ilhamla her okul, kendi özgün programlarına göre, okulun dışındaki mekânları öğrenme alanı olarak kullanmayı hedefler. Doğada keşif gezileri, müze gezileri, mahalleyle tanışma gezileri, Koşma, zıplama ve tırmanma dışında, öğretmenlerimiz ve idaremiz ayrıca dışarıda tabiat gezileri, piknikler ve bunun gibi çeşitli etkinlikler, havaların elverdiği ölçüde, anaokulu yaşamının bir parçasıdır.
Evet, kabul ediyoruz. MİA Anaokulları ’ndaki tüm eğitimciler öğrencinin bezi bırakma ve tuvalet alışkanlığı kazandırma süreci konusundaki gelişimsel geçişe eşlik etmekten keyif alır, çocuğu ve ailesini destekler. Bez kullanan öğrencilerin bez değişimi, üstlerini değiştirme ve temizlik gibi öz bakım ihtiyaçları da sınıf öğretmenleri tarafından desteklenmektedir.
Bir MİA Anaokulu eğitimcisi olarak gelişim olarak hazır olan çocukların tuvalet alışkanlığı kazanmalarının daha kolay olacağını tecrübelerimizle biliyoruz. Aynı zamanda tuvalet alışkanlığı kazanmamış çocuklar, tuvalet alışkanlığı kazanmış çocukları kendilerine model aldıkları için bu süreç daha hızlı işler. Tuvalet alışkanlığı kazanma süreci doğal ve pozitif bir biçimde ele alınır. Çocukların tuvalet ihtiyacı olup olmadığı sürekli sorularak, cesaretlendirilerek ve inisiyatif çocuğun elinden alınarak kontrol edilir.
Elbette! Ne zaman isterseniz bizi ziyaret edebilirsiniz. Yemek zamanı, oyun zamanı, ders zamanı, yani; her zaman!
MİA Anaokulları ’nda 2 ve 3 yaş grupları günde ihtiyaçlarına göre 1-1:30 saat uyumaktadır. Fakat uyku zorunlu değildir.